Informatie voor (oud)-cliënten van Mediation Sneek

Zoals je ziet is de praktijk van Marco Kapitein gesloten en is hij niet meer beschikbaar als mediator.

Het komt echter nog wel eens voor dat na afloop van een mediationtraject er vragen rijzen of dat er moeilijkheden ontstaan bij de uitvoering van de tijdens de mediation gemaakte afspraken. In dat geval kan het prettig zijn om nog contact te hebben met de betrokken mediator.
Voor die situaties biedt Mediation Sneek nog een (beperkte) service:

Afronding mediationtraject korter dan 2 jaar geleden?

Is jullie dossier minder dan 2 jaar geleden afgerond door middel van het tekenen van een vaststellingsovereenkomst, ouderschapsplan of convenant en hebben jullie nog vragen of ondervinden jullie moeilijkheden in de uitvoering van datgene wat is afgesproken? Dan kun je telefonisch contact met mij opnemen en zal ik samen met jullie op dat moment onderzoeken wat de beste weg is om hier uit te komen. Afhankelijk van de hulpvraag kan het zijn dat een eenvoudige uitleg of interventie volstaat. Het kan ook zijn dat ik jullie naar een collega-mediator verwijs. 

Afronding mediationtraject langer dan 2 jaar geleden?

Is jullie dossier langer dan 2 jaar geleden afgerond, dan verwijs ik jullie graag rechtstreeks door naar een collega-mediator om de vragen die er leven of de moeilijkheden die spelen bij de uitvoering van de gemaakte afspraken aldaar te gaan bespreken. Mijn ervaring is dat moeilijkheden die ontstaan ná een periode van 2 jaar na afloop van de mediation, in de meeste gevallen te maken hebben met nieuwe en gewijzigde omstandigheden. Deze gewijzigde omstandigheden brengen vaak met zich mee dat er meer zaken besproken en afgesproken moeten worden om weer goed verder te kunnen. Dat is in feite een nieuw mediationtraject en daarvoor verwijs ik je dan graag door naar een andere mediator.

Afronding mediationtraject zonder getekende vaststellingsovereenkomst?

Is jullie mediationtraject in de afgelopen 2 jaar afgesloten zonder ondertekening van een vaststellingsovereenkomst, ouderschapsplan of convenant, dan is er destijds geen of onvoldoende overeenstemming bereikt over de zaak. In dat geval kan Mediation Sneek ook nu niet meer van betekenis zijn in jullie situatie. Mochten jullie alsnog behoefte hebben aan een (vervolg op het) mediationtraject, dan kan dit gezien worden als een nieuwe traject en verwijs ik jullie graag door naar een collega-mediator.

 

 

Mediation Sneek
Stortemelk 11
8602 CT  Sneek
06 - 19057276