Kinderen van co-ouders hebben betere schoolresultaten

Fotolia schoolkids XS

 Kinderen van wie de gescheiden ouders met elkaar een co-ouderschap hebben afgesproken, presteren op school beter dan kinderen, die overwegend bij één van beide ouders wonen.

Uit de praktijk: "De vaatwasser doet het weer!"

 Fotolia handshake XSDe scheiding heeft al een tijd geleden plaatsgevonden, maar de ruzies tussen vader en moeder vinden nog steeds plaats. Af en toe loopt het behoorlijk uit de hand en wordt er heftig gescholden. Bij het halen of brengen van de kinderen is de spanning te snijden.

Scheiden zonder advocaat?

foto scheidingSinds de aankondiging van staatssecretaris Teeven word ik regelmatig gebeld met de vraag om de echtscheiding zonder de advocaat te laten verlopen. Alleen kan dat nu nog niet: het betreft een wetsvoorstel, die nog goedgekeurd moet worden door de Tweede en Eerste Kamer. 

Met de komst van kabinet Rutte III is dit wetsvoorstel echter ingetrokken en verandert er niets aan de huidige praktijk.

Villa Pinedo geeft kinderen met gescheiden ouders een stem

logoInspirerende training gevolgd bij Villa Pinedo: de plek waar de stem van kinderen met gescheiden ouders centraal staat!

3 jongeren vertelden hun verhaal aan de professionals (mediators en advocaten). Dit was inspirerend, maar ook schokkend: wat gebeurt er veel met kinderen als hun ouders scheiden!

Elk kind in de knel is één te veel

"Elk kind in de knel is er één te veel"Gezin

Dat zegt kinderombudsman Marc Dullaert in een interview met Trouw op 20 november 2014.
Van alle kinderen in de wereld zijn die in Nederland het gelukkigst, blijkt uit onderzoek van Unicef. Toch is er ook in Nederland nog een grote groep met kinderen die in de knel zitten. De kinderombudsman benoemt een vijftal voorbeelden, waaronder de kinderen in vechtscheidingen.

Meer informatie over mediation: