Samen je scheiding regelen

foto scheidingIn plaats van allebei een eigen advocaat in de arm te nemen, kun je ook zelf je scheiding regelen, door samen alle zaken goed te bespreken. Dat lijkt misschien moeilijk, omdat het voeren van goede gesprekken wellicht al langere tijd niet meer lukte of omdat je verwacht dat de emoties al snel de overhand kunnen nemen.

Een mediator kan jullie hierbij heel goed van dienst zijn. Samen met de mediator bespreek je alle punten die besproken moeten worden, waarbij de mediator optreedt als onafhankelijk en neutraal procesbegeleider. Tevens kan hij jullie door het woud van juridische en fiscale regelgeving gidsen. Is alles afgesproken dan legt de mediator dit vast in een convenant en, indien nodig een ouderschapsplan. 

De scheidingsbemiddelaar van Mediation Sneek:

√  gespecialiseerd, deskundig en ruime ervaring
√  gedegen kennis van de juridische kanten van scheiden
√  heldere uitleg over de financiële en fiscale aspecten, die met scheiden te maken hebben
√  duidelijke en overzichtelijke kinder- en/of partneralimentatieberekeningen
√  oog voor de belangen van de kinderen
√  begrijpelijke taal, ook in het ouderschapsplan en het convenant

 

Ik was erg gespannen en echt van slag toen het besluit om te scheiden genomen was. Maar al tijdens het eerste gesprek bracht Marco rust in onze situatie. Hij luisterde goed en vroeg op een prettige manier door, wat mij hielp om mezelf, maar ook mijn partner beter te begrijpen. Door de heldere en duidelijke uitleg werd het makkelijker om de juiste keuzes te maken. Ik ben blij dat we goede afspraken hebben kunnen maken voor onze kinderen en voor onszelf.

Een klant aan het woord

Meer info over scheidingsbemiddeling:

Mediation Sneek
Westereems 14
8602 CR  Sneek
0515 - 707098
06 - 19057276
 

MfN Registermediator PNG 72dpi

 

logo rvr

Hightrust