Niet (meer) naar de rechter

gerechtsgebouwVeel conflicten worden aan de rechter voorgelegd. Deze doet een uitspraak die recht doet naar de letter der wet. Toch is er bij minstens één van de partijen vaak een onbevredigend gevoel: er is een win-verlies situatie ontstaan.

 

De mediator daarentegen draagt geen oplossingen aan en legt niets op. Tijdens een mediation ontdekken de partijen de achterliggende bedoelingen van de ander en worden de gezamenlijke belangen helder. Hierdoor ontstaat de creativiteit om zelf naar oplossingen te zoeken, die voor alle partijen het beste zijn. Dit levert een win-win situatie op.

Mediation: sneller en (dus) goedkoper!

Daarnaast is mediation vele malen goedkoper en sneller dan een juridische procedure: er is maar 1 mediator nodig en geen 2 (dure) advocaten. Ook hanteert Mediation Sneek een aanzienlijk lager uurtarief dan dat van de gemiddelde advocaat.
Een bevredigende oplossing dient zich door middel van mediation vaak al na een paar gesprekken aan. Een juridisering van een conflict kan jaren slepen.

Reeds gestarte juridische procedures kunnen (tijdelijk) gestaakt worden om alsnog met behulp van een mediator een oplossing te zoeken voor het conflict.

Meer informatie over mediation:

Mediation Sneek
Westereems 14
8602 CR  Sneek
0515 - 707098
06 - 19057276
 

MfN Registermediator PNG 72dpi

 

logo rvr

Hightrust